Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας
ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας

Ένα πρωτότυπο διαδραστικό Μουσείο στο Καρπενήσι, έχει αναλάβει τον ρόλο να παρουσιάσει την ιστορία και τον πολιτισμό της Ευρυτανίας. Με βιωματικό τρόπο, υλοποιώντας παράλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα, δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει την ιστορία της περιοχής, από την αρχαιότητα έως τα νεότερα χρόνια, όχι μόνο με τη μόνιμη έκθεσή του, αλλά και με τις διαδραστικές εφαρμογές του.

Το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας, αναπτύσσεται σε 6 αίθουσες με δυο από αυτές να είναι ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες προβολών.

Διαθέτει επίσης και οπτικοακουστικό εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας. Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν παρά να καθιστούν το Μουσείο έναν ζωντανό οργανισμό.

Στις καινοτομίες του συμπεριλαμβάνονται δύο αίθουσες εικονικής – επαυξημένης πραγματικότητας, που χαρίζουν απλόχερα και με περηφάνια ταξίδια στον χρόνο. Στην «Αίθουσα Επισκοπής» μπορείτε να «επισκεφτείτε» το Ναό της Επισκοπής που είναι βυθισμένος στη Λίμνη των Κρεμαστών. Ενώ στην αίθουσα «Μάρκου Μπότσαρη» προβάλλεται η «Μάχη στο Κεφαλόβρυσο», η ιστορική μάχη που έχασε τη ζωή του ο Μάρκος Μπότσαρης.

Η Μόνιμη Έκθεση με τίτλο «Οι θησαυροί της Ευρυτανίας», καταλαμβάνουν το χώρο δύο αιθουσών και σε αυτές παρουσιάζονται πολιτιστικά εκθέματα κάθε χρονικής περιόδου.

Το Μουσείο προσφέρει την ξεχωριστή εμπειρία του σε ένα ανακαινισμένο κτίριο, πλήρως εναρμονισμένο με το περιβάλλον, στο οποίο στεγαζόταν παλαιότερα το Δασαρχείο και βρίσκεται μόλις 600 μέτρα από τη κεντρική πλατεία Καρπενησίου.