ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Αυθεντικός Τόπος Ζωής

Ο ευλογημένος τούτος τόπος υπήρξε μάρτυρας της μακράς πορείας ανθρώπων και της ελληνικής ιστορίας στη σπείρα του χρόνου. Με ομορφιά καθηλωτική και αμέτρητα μυστικά το Καρπενήσι αποτελεί ιδανικό ορμητήριο και σας προκαλεί να ακολουθήσετε τα χνάρια των ανταρτών και των σύγχρονων εξερευνητών από τους Κορυσχάδες και τη Μονή Προυσού, μέχρι τη Λίμνη Κρεμαστών.

…Όλα γύρω του γυρίζουν… Μια αρχόντισσα πόλη, μια Ελλάδα πρότυπο, «ντυμένη» από έλατα που στέκει περήφανη σε υψόμετρο 960 μέτρων. Μία Ελλάδα που δίνει βάση στα προϊόντα της και φυσικά στη σωστή και με σεβασμό ανάπτυξη του τουρισμού της. 

Το Καρπενήσι σας καλεί να πάρετε μέρος σε μια γιορτή αισθήσεων. Αφήστε τη μυρωδιά του ξύλου που καίγεται στα τζάκια και της βρεγμένης γης, τον ήχο από το κελάρυσμα των νερών και την αφή από το χιόνι, να σας οδηγήσουν σε ένα σκηνικό αποπλάνησης, σε μια ομορφιά αλλοτινή, σε ένα Καρπενήσι για όλους!

Για τους φυσιοδίφες που θέλουν να «προσκυνήσουν» τοπία απαράμιλλου φυσικού κάλλους. Για αυτούς που διαφυγή σημαίνει πολυτελή διαμονή σε ξενοδοχεία με περγαμηνές. Για τους λάτρεις της ιστορίας, γιατί, εδώ παραδίδονται μαθήματα ελληνικής ιστορίας από τα βυζαντινά χρόνια μέχρι την αντίσταση του ΕΛΑΣ και τον Άρη Βελουχιώτη με τους συντρόφους του. Για τους λάτρεις του καλού φαγητού, που θα γευτούν στα χωριά γύρω από το Καρπενήσι, από γλυκό του κουταλιού, που παράγεται παντού, μέχρι νόστιμα αλλαντικά, γευστικά τυριά και φυσικά, φοβερά μαγειρευτά σε παραδοσιακές ταβέρνες.

Αξίζει επίσης να ξέρετε πως το Καρπενήσι θεωρείται και είναι ένα από τα καλύτερα και υγιεινότερα θέρετρα του κόσμου, με μηδενική μόλυνση σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της Unesco.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ

Πως μπορείτε να έρθετε στο Καρπενήσι.

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ

Επιλέξτε ανάμεσα σε ξενώνες, ξενοδοχεία και παραδοσιακά ενοικιαζόμενα δωμάτια.

ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Τι αξίζει να δείτε στην περιοχή. Αξιοθέατα, μουσεία, εκκλησίες, χωριά κ.α.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

Τι μπορείτε να κάνετε στην περιοχή. Όλες οι δραστηριότητες.