ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Δραστηριότητες στο Καρπενήσι

Για εσάς τους θηρευτές της αδρεναλίνης και των έντονων συγκινήσεων, το Καρπενήσι είναι ο απόλυτος προορισμός. Όσοι κυνηγάτε τις δραστηριότητες στη φύση, εδώ θα βρείτε δικαίωση. Χειμερινά σπορ, hiking, ski, rafting, canyoning, ποδηλασία, ιππασία είναι μερικά από όσα μπορείτε να επιδοθείτε.

…Ανακαλύψτε μοναδικά μονοπάτια μέσα στο ελατόδασος, δίπλα στον Καρπενησιώτη ποταμό, αναζητήστε λίμνες, καταρράκτες και σπηλιές, αναμετρηθείτε με τα ορμητικά νερά  του Ταυρωπού ποταμού ή του Τρικεριώτη, ακολουθήστε με ποδήλατο τους δασικούς δρόμους της περιοχής ή απολαύστε το φυσικό κάλλος της κάνοντας ιππασία  στο Πάρκο Τουριστικής Ιππασίας.

Μπορείτε επίσης να επιδοθείτε σε canoe-kayak αφήνοντας τη Λίμνη Κρεμαστών να σας αποκαλύψει τα μυστικά της ή να κάνετε κατάβαση στα φαράγγια και τους καταρράκτες της περιοχής. Για τους πιο τολμηρούς στο Καρπενήσι υπάρχει λέσχη για αλεξίπτωτο πλαγιάς ή parapente. Επίσης θα βρείτε και ειδικά διαμορφωμένους χώρους με εκπαιδευτές για να μάθετε τοξοβολία. Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα, με τους 5 αναβατήρες και τις 18 πίστες.

Περιβαλλοντικά μονοπάτια στην κοιλάδα Καρπενησιώτη.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ
xk_velouxi_karpenisi