ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
Πεζοπορία

Αφήστε τη μοναδική Ευρυτανική φύση, που χωρίς συστολή  θα σας αποκαλύψει τις ομορφιές της. Ακολουθήστε τα χνάρια της ιστορίας, περιπλανηθείτε σε δρόμους  θρυλικούς και αφουγκραστείτε μύθους και παραδόσεις. Βαδίστε σε απάτητα μονοπάτια και ανακαλύψτε καινούριες διαδρομές. Βυθιστείτε στη φύση με τη πεζοπορία και θα συμφωνήσετε πως αποτελεί την τέλεια ταξιδιωτική εμπειρία.

Το περπάτημα στο βουνό, σε δασικούς δρόμους και σε καλντερίμια, δεν χαρίζει μόνο ευεξία αλλά και μαγευτικές εικόνες που θα χαραχθούν ανεξίτηλα στη μνήμη σας.

Ο Δήμος Καρπενησίου έχει δημιουργήσει ένα φιλικό πεζοπορικό δίκτυο, με επίκεντρο το Κεφαλόβρυσο. Μονοπάτια συνδέουν τον Άγιο Νικόλαο με το Αθλητικό Κέντρο και από εκεί προς το Κεφαλόβρυσο, το Κλαυσί, τους Κορυσχάδες. Από το Κλαυσί μπορείτε να φτάσετε επίσης έως τον Άγιο Λεωνίδη. Ενδιαφέρουσα επιλογή, αλλά μεγαλύτερη διαδρομή, είναι και η σύνδεση Ανιάδα με το σταυροδρόμι των Αγίων Θεοδώρων. Από την Ανιάδα όμως ξεκινάει και μονοπάτι έως το Μεγάλο Χωριό. Και από το Μεγάλο Χωριό έως το Παλιό Μικρό Χωριό. Αν η βάση σας είναι το Κρίκελλο μπορείτε να δοκιμάσετε τη διαδρομή έως τη θέση Κοκκάλια. Οι πιο έμπειροι μπορούν να ακολουθήσουν την κυκλική πορεία του όγκου του Προφήτη Ηλία. Μπορείτε να αναζητήσετε επίσης το πλέγμα των πεζοπορικών διαδρομών, μέσα στο δάσος Μουτζουράκη, που έχει σχεδιάσει ο Δήμος Μακρακώμης. Το μονοπάτι που πρέπει οπωσδήποτε να βαδίσετε είναι αυτό από τη Μονή Προυσού έως τη Μαύρη Σπηλιά. Μην ξεχνάτε πως στον Δήμο Καρπενησίου υπάρχουν αμέτρητα μονοπάτια που αποτελούν από μόνα τους έναν καλό λόγο να επιστρέψετε στον ευλογημένο τούτο τόπο.