ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΛΟΥΧΙΟΥ
Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου

Το χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου βρίσκεται στο Βελούχι, στη θέση Διαβολότοπος του όρους Τυμφρηστός, στα 1840 μέτρα. Αγναντεύει τα βουνά της Καλιακούδας και της Χελιδόνας μόλις 12 χλμ. από την πόλη του Καρπενησίου. Είναι ένα από τα παλαιότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας που ιδρύθηκε και λειτούργησε από ιδιώτες το 1974.

Διαθέτει 18 πίστες σκι, χωρισμένες σε χρωματικές ζώνες, ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας, μία εκ των οποίων είναι μαύρη και μία κόκκινη με το όνομα Ηρακλής, που ξεκινά από την κορυφή και καταλήγει στη βάση του αναβατήρα. Δύο από τις πίστες του  είναι για snowboard και 4 ελευθέρας διαδρομής εντός ορίων του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Έχει σύγχρονους εναέριους αναβατήρες ενώ φημίζεται για το καλής ποιότητας χιόνι του και για τις νυχτερινές χιονοδρομίες του στις δυο καλύτερες φωτιζόμενες πίστες στην Ελλάδα. Μπορεί να περηφανεύεται επίσης για τον 80μετρο κλειστό κυλιόμενο τάπητα για αρχάριους απέναντι αυτού του Θησέα. Ωστόσο τα παιδιά είναι αυτά που θα έρθουν αντιμέτωπα με τη μεγαλύτερη έκπληξη αφού λειτουργεί και πίστα σκι carousel  για αξέχαστες στιγμές σκι και πολλή διασκέδαση.

Το Χιονοδρομικό κέντρο προσφέρει για μεγάλη χρονική περίοδο χιονοκάλυψη αφού στην περιοχή επικρατούν καθ’ όλη τη χειμερινή περίοδο χαμηλές θερμοκρασίες οι οποίες διατηρούν το χιόνι σε άριστη κατάσταση.

Στη σχολή σκι, οι αρχάριοι θα βρουν εκπαιδευτές αλλά και εξοπλισμό ενοικίασης σκι, snowboard, μέχρι και τα περίφημα snowmobiles. Στο «Κατάστημα» πωλείται χιονοδρομικός εξοπλισμός καθώς και αναμνηστικά. Αυτά που κάνουν το χιονοδρομικό κέντρο ξεχωριστό είναι το snow bar “Ice Bar”, που διοργανώνει μοναδικά πάρτι με DJs.

Οι εκδρομείς έχουν επίσης τη δυνατότητα διαμονής στα δωμάτια του σαλέ και στο ορειβατικό καταφύγιο, εμπειρία αξέχαστη αφού το τοπίο θυμίζει Βόρεια Ευρώπη. Αναμένεται η ανακατασκευή του Σαλέ και του Snow Bar, ενώ στους αναβατήρες θα ενσωματωθούν barcodes για να ανοίγουν αυτόματα. Τα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνουν επίσης και την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας.

Αξίζει να επισκεφτείτε την αλπικού τύπου λίμνη που βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις.

Περιηγηθείτε εικονικά στο χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου πατώντας εδώ

Ζωντανή ενημέρωση για την λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου Βελουχίου εδώ.