ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Άγιος Νικόλαος

Ζήστε  το δικό σας παραμύθι στο χωριό που ο μύθος θέλει να κατοικούν νεράιδες. Τη  θρυλική ομορφιά του θα τη συναντήσετε μόλις 7 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι.

…Το παραδοσιακό χωριό αγκαλιάζεται από έλατα, καστανιές, καρυδιές και πλατάνια και  βρίσκεται χτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 1020 μ. στο Νεραϊδοβούνι.

Είναι το πρώτο χωριό σας υποδέχεται μπαίνοντας στον νομό, στο δρόμο για το Καρπενήσι, και αυτό που σας εισάγει στον μαγικό κόσμο αυτού του τόπου. Άξιος αντιπρόσωπος και ιδανική αφετηρία για να γνωρίσετε έναν κόσμο μοναδικό. Ξέρετε από την αρχή ότι οτιδήποτε και αν ακολουθήσει θα είναι το λιγότερο ονειρικό.

Τον χειμώνα ο Άγιος Νικόλαος θυμίζει αλπικό τοπίο. Φοράει πάντα άσπρα, αφού έχει τις πιο συχνές χιονοπτώσεις από όλους τους οικισμούς της Ευρυτανίας.  Πλήθος παραδοσιακών ξενώνων σας καλούν να σας περιποιηθούν και να  σας μυήσουν στα μυστικά της περιοχής.

Παλαιότερα το χωριό ονομαζόταν Λάσπη, λόγω της ιδιαιτερότητας του χώματός του, το οποίο είναι πολύ παχύ και μετά από βροχή γινόταν λάσπη. Το σημερινό όνομά του το οφείλει στην ομώνυμη εκκλησία  που υπάρχει στην κεντρική πλατεία του, η οποία χτίστηκε το 1881 πάνω στα θεμέλια προγενέστερου ναού.

Μην αμελήσετε να επισκεφτείτε το εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής με τις πηγές και τα κρύα νερά.