Δημοτική Ενότητα Καρπενησίου
Δημοτική Ενότητα Καρπενησίου

Η Δημοτική Ενότητα Καρπενησίου βρίσκεται στο κέντρο του νομού Ευρυτανίας, είναι μια ορεινή δημοτική ενότητα στην νοτιοδυτική πλευρά του όρους Βελουχιού και αποτελείται από τα εξής δημοτικά διαμερίσματα: Δ.δ. Καρπενησίου, Δ.δ. Αγίας Βλαχέρνας, Δ.δ. Αγίου Ανδρέου, Δ.δ. Αγίου Νικολάου, Δ.δ. Βουτύρου, Δ.δ. Καλεσμένου, Δ.δ. Κορυσχάδων, Δ.δ. Μυρίκης, Δ.δ. Παππαρουσίου, Δ.δ. Παυλοπούλου, Δ.δ. Σελλών, Δ.δ. Στενώματος, Δ.δ. Στεφανίου, Δ.δ. Φιδακίων.

Πολιτισμός, ιστορία, ομορφιά, φύση, ζωή, όλα εδώ συγκεντρωμένα και όλα γύρω τους γυρίζουν.

Στη Δημοτική Ενότητα Καρπενησίου…

…Θα επιδοθείτε σε χειμερινά σπορ σε ένα από τα πρώτα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας και ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης, το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου.

…Θα βάλτε λίγο Βουτύρο στο πρόγραμμα και επισκεφτείτε το χωριό που φέρει το παράξενο όνομα.

…Θα κάνετε μια στάση στις διατηρητέο οικισμό των Κορυσχάδων και στο Μουσείο Εθνικής Αντιστάσης.

…Θα ψάξετε για τη θέση «Προφήτης Ηλίας», στο χωριό Μυρίκη όχι μόνο για να προσκυνήσετε στο ομώνυμο εκκλησάκι αλλά  και να καμαρώσετε το απάνθισμα της ελληνικής φύσης που απλώνεται μπροστά σας.

…Θα απολαύσετε ένα από τα πιο γευστικά ποτά της χώρας μας στον τόπο παραγωγής του, στο Παπαρούσι. Εδώ καλλιεργούν κόκκινες μουριές και παράγουν το τοπικό αλκοολούχο ποτό «μούρο».

…Θα αφήσετε τον μικρό οικισμό Φιδάκια, να σας κατακτήσει με την τεράστια γοητεία του και να σας κεράσει την καλύτερη θέα για τη Λίμνη Κρεμαστών.