Δημοτική Ενότητα Κτημενίων
Δημοτική Ενότητα Κτημενίων

Η Δημοτική Ενότητα Κτημενίων βρίσκεται ανατολικά του νομού Ευρυτανίας, στη βόρεια πλευρά του όρους Βελουχίου και αποτελείται από τα εξής δημοτικά διαμερίσματα: Δ.δ. Αγίας Τριάδος,  Δ.δ. Αγίου Χαραλάμπους, Δ.δ. Πετραλώνων, Δ.δ. Χόχλιας.

Στη Δημοτική Ενότητα Κτημενίων...

…Θα θαυμάσετε το μεγαλείο της φύσης και το δώρο του Θεού στο χωριό Αγία Τριάδα. Εδώ θα επισκεφτείτε την ομώνυμη εκκλησία, τη Βιβλιοθήκη που λειτουργεί στο σπίτι του Χρυσοστόμου Καραπιπέρη, με 8.000 βιβλία, το Λαογραφικό Μουσείο και το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία.

…Θα γνωρίσετε ένα από τα σημαντικότερα μεταβυζαντινά μνημεία με πολύτιμη προσφορά στο Έθνος και στην Ορθοδοξία, το Μοναστήρι των Δομιανών, του παραδοσιακού οικισμού με τα πετρόκτιστα σπίτια και τους λιθόστρωτους δρόμους.

…Θα αναζητήσετε το Αγιατριαδίτικο ποτάμι, στο χωριό Πετράλωνα, ακολουθώντας το χωμάτινο μονοπάτι που συνδέει το χωριό με το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου.

…Θα εξερευνήσετε τον  αρχαίο οικισμό «Γλα», του χωριού Χόχλια, όπου έχουν βρεθεί αρχαία αντικείμενα, κτερίσματα και τάφοι. Το πιο σημαντικό εύρημα είναι ένα χάλκινο αγαλματίδιο που παριστάνει τον θεό Διόνυσο στεφανωμένο με  κισσό, το οποίο και φυλάσσεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.