Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών FMBB 2022
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών FMBB 2022
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών FMBB 2022 είναι μια μεγάλη παγκόσμια διοργάνωση που θα διεξαχθεί στην πόλη μας από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Βελγικών Ποιμενικών Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπενησίου, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Μακρακώμης.
Για πρώτη φορά, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών θα διεξαχθεί στην Ελλάδα με 600 συμμετοχές σκύλων από 35 έως 40 χώρες από όλον τον κόσμο και συμμετοχή επισκεπτών πάνω από 3.000. Οι αγώνες περιλαμβάνουν 6 κυναθλήματα και θα διεξαχθούν από τις 10 έως τις 15 Μαΐου 2022 στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου.

Τα κυναθλήματα που περιλαμβάνονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών είναι τα εξής:

1) IGP: Ένα άθλημα που χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα. Αποτελείται από τρία μέρη:

α) Υπακοή: Ο σκύλος υπακούει στις εντολές του κυναγωγού και βαθμολογείται σύμφωνα με το πόσο καλά υπάκουσε στις εντολές.

β) Ιχνηλασία: Ο σκύλος κινείται και μυρίζει σε χωράφι στο οποίο έχει πατήσει κάποιος άγνωστος προς τον σκύλο ιχνηθέτης. Ο σκύλος οφείλει να πατήσει τα άγνωστα πατήματα του ιχνηθέτη. Σε αυτά βρίσκονται κρυμμένα και τρία αντικείμενα τα οποία πρέπει ο σκύλος να εντοπίσει και να κάτσει κάτω στο σημείο που τα βρήκε. Αν βρει και τα τρία αντικείμενα η δοκιμασία θεωρείται επιτυχής.

γ) Καθήκοντα προστασίας: Ο σκύλος βρίσκεται δίπλα στον κυναγωγό και ένας κακός – άγνωστος επιτίθεται στον σκύλο ή στον κυναγωγό. Ο σκύλος οφείλει να αντιδράσει και να εκτελέσει τις εντολές του κυναγωγού του κάθε φορά που θα προκληθεί να επιτεθεί στον κακό – άγνωστο.

2) Mondioring: Άθλημα που εκτελείται μέσα στο χώρο του σταδίου. Ο σκύλος εκτελεί εντολές του κυναγωγού του. Υπάρχουν στο χώρο του σταδίου διάφορα εμπόδια καθ’ ύψος και κατά μήκος που πρέπει να υπερπηδήσει ο σκύλος και κρύπτες μέσα στις οποίες είναι κρυμμένος ο κακός – άγνωστος, τον οποίο ο σκύλος πρέπει να εντοπίσει και να τον ακινητοποιήσει. Επιπλέον, ο σκύλος φυλάσσει κάποιο αντικείμενο το οποίο δεν πρέπει να του το πάρει ο κακός – άγνωστος.

Στο ίδιο άθλημα ο σκύλος καλείται να βρει κάποιο αντικείμενο που το έχει πιάσει ο κυναγωγός του ανάμεσα σε πολλά άλλα διάσπαρτα αντικείμενα. Μόλις το εντοπίσει πρέπει να το φέρει στον κυναγωγό του.

3) Agility: Ο σκύλος σε αυτό το άθλημα δοκιμάζεται στην ταχύτητα, υπερπηδώντας 23 εμπόδια, διασχίζοντας 3 τούνελ και μια μεγάλη γέφυρα με πολλή γρήγορη ταχύτητα και χωρίς λάθη σε καθορισμένο χρονικό διάστημα.

4) Obedience: Το άθλημα διεξάγεται στον χώρο του γηπέδου όπου ο σκύλος κινείται δίπλα στον κυναγωγό του και υπακούει στις εντολές του για την υπερπήδηση εμποδίων.

5) Canicross: Το άθλημα διεξάγεται εκτός γηπέδου, σε ένα μονοπάτι μέσα στη φύση. Το μονοπάτι είναι καθορισμένο με θέση έναρξης και τερματισμού σε 2 επίπεδα. Ο σκύλος με μακρύ λουρί προηγείται του κυναγωγού του όπου πρέπει να τρέχουν και οι δύο στο ορισμένο μονοπάτι ( ανώμαλος δρόμος).

6) Bikejoring: Το άθλημα διεξάγεται σε πιο ομαλό έδαφος από το Canicross και ο σκύλος τρέχει με ελαστικό λουρί δίπλα και μπροστά από τον κυναγωγό που οδηγεί ποδήλατο.

FMBB World Dog Show + CAC & Greek Speciality Show + CAC: Έκθεση μορφολογίας: Ο σκύλος διαγωνίζεται για το ποιος είναι ο πιο σωστός όσον αφορά τη μορφολογίας – σωματότυπο βάσει των χαρακτηριστικών που έχουν οριστεί από την Παγκόσμια Κυνολογική Ομοσπονδία. Εδώ, εξετάζεται και ο χαρακτήρας του σκύλου, η κοινωνικότητα και η ισορροπία του σκύλου καθώς και το καθαρό μυαλό του.

Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βελγικών Ποιμενικών FMBB 2022 έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή οι παρακάτω χώρες: Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Τσεχία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Αυστρία, Καναδάς, USA, Ολλανδία και Ρουμανία.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με το e-mail:  info@fmbb2022.com

Επίσης μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Βελγικών Ποιμενικών FMBB 2022: https://fmbb2022.com/

καθώς και να ακολουθείτε τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

Facebook: FMBB World Championship 2022 και Κυνοφιλικός Όμιλος Βελγικών Ποιμενικών Ελλάδος.