ΜΥΡΙΚΗ
Μυρίκη

Το μικρό χωριό επιβάλει την καταπράσινη ομορφιά του, στις πλαγιές του όρους Νεραϊδοβούνι, απέναντι του βουνού Τυμφρηστού, σε υψόμετρο 1100μ. και μόλις 10 χλμ από το Καρπενήσι.

…Η Μυρίκη μπορεί και υπερηφανεύεται για το όμορφο φυσικό περιβάλλον της, μια πυκνή αγκαλιά από έλατα, την καταπληκτική θέα σε Καρπενήσι και Βελούχι και τον αυθεντικό χαρακτήρα του.

Το ορεινό χωριό προτείνει ηρεμία και φύση και προσδιορίζεται ως ιδανικό ορμητήριο για να ανακαλύψετε τις γύρω περιοχές αλλά και αυτόνομο προορισμό για αυτούς που απόδραση σημαίνει ξεκούραση και χαλάρωση.

Την ιστορία του τόπου μπορεί να αφηγηθεί ο παλαιότερος φύλακας του χωριού, ο ναός της Αγίας Παρασκευής που στέκει άγρυπνος φρουρός από το 1816 να  γίνεται μάρτυρας καταστροφών κατά την Επανάσταση του 1821 και κατά την Κατοχή στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Άλλοι ναοί είναι: ο Άγιος Γεώργιος και ο Άγιος Κωνσταντίνος.

Αναζητήστε επίσης τη θέση “Προφήτης Ηλίας” και προσκυνήστε το ομώνυμο εξωκλήσι αλλά και το απάνθισμα της ελληνικής φύσης που απλώνεται μπροστά σας.