ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ
Φαράγγι "Πάντα Βρέχει"

Σε ένα σχεδόν εξωτικό τοπίο, άγνωστο στους πολλούς μέχρι πρότινος, σε έναν θησαυρό ανέγγιχτο, θα βρεθείτε αν επιλέξετε την πεζοπορία σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα φαράγγια της Ελλάδας, το “Πάντα Βρέχει”. Βρίσκεται μεταξύ των χωριών Ροσκά και Δολιάνα νότια του νομού Ευρυτανίας και διασχίζεται από τον Κρικελοπόταμο.

…Η εμπειρία είναι ανεπανάληπτη και αποτελεί κορυφαία δραστηριότητα για όσους αγαπούν τη φύση.

Υπάρχουν αρκετές διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προσεγγίσετε το φαράγγι όποια και αν ακολουθήσετε το τοπίο θα σας αποζημιώσει…

Διαδρομή Α: Καρπενήσι – Μεγάλο Χωριό- Κορυφή βουνού Καλιακούδας- Στουρνάρα (ή αλλιώς Δολιανά) – Γέφυρα Στουρνάρας Ροσκάς όπου ξεκινάει το river trekking στο Κρικελιώτη ποταμό – Τοποθεσία Πάντα Βρέχει.

Διαδρομή Β: Καρπενήσι – Ράχη Τυμφρηστού – Κρίκελλο- Δομνίστα- Σκοπιά- Άγιος Χαράλαμπος- Καστανούλα- Ροσκά – Γέφυρα Στουρνάρας Ροσκάς όπου ξεκινάει το river trekking στο Κρικελιώτη ποταμό – Τοποθεσία Πάντα Βρέχει.

Διαδρομή Γ: Καρπενήσι – Γαύρος – Προυσός- Τόρνος – Καστανιά (έξω από το χωριό) – Πρόδρομος – Ροσκά – Γέφυρα Στουρνάρας Ροσκάς όπου ξεκινάει το river trekking στο Κρικελιώτη ποταμό – Τοποθεσία Πάντα Βρέχει.

Εναλλακτικά από το χωριό Ψιανά, μετά το Κρίκελο, ξεκινά το μονοπάτι για τον ποταμό στη σκιά του όρους Καλιακούδα. Ακολουθήστε βόρεια την κοίτη, και μετά από δύο περίπου ώρες πορείας, βρίσκεστε στο πιο στενό σημείο του φαραγγιού και έρχεται η αποκάλυψη: τα παγωμένα νερά που έρχονται από το όρος Καλιακούδα, πέφτουν από την κορυφή των τοιχωμάτων. Λόγω του μεγάλου ύψους, δεν έχουν δυνατή ροή,  δημιουργώντας την αίσθηση της συνεχούς βροχής. Πρόκειται πραγματικά για ένα θαύμα της φύσης.

Στην βάση των καταρρακτών του  δημιουργούνται μικρές φυσικές πισίνες. Εδώ οι τολμηροί μπορούν να κολυμπήσουν.

Για να φτάσετε ωστόσο στο σημείο χρειάζεται περπάτημα περίπου μισής ώρας μέσα στο ποτάμι. Το φαράγγι προσφέρεται επίσης για ράφτινγκ και κανόε καγιάκ.

Και εσείς δεν μπορείτε παρά να…

Πιστέψτε στο παραμύθι, κυνηγήστε ουράνια τόξα και ψάξτε για ξωτικά, εδώ που “πάντα βρέχει”.