ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ
Αγία Τριάδα

Η Αγία Τριάδα βρίσκεται στους βόρειους πρόποδες του όρους Βελουχιού σε υψόμετρο 800 μ., κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο  με το οποίο συνδέεται με αμαξωτή οδό.

Στο ψηλότερο σημείο του χωριού είναι χτισμένος ο όμορφος Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας, ανακαινισμένος το 1906. Το χωριό επίσης «φιλοξενεί» τον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος, χτισμένο το 1884 με αξιόλογο ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Στη δυτική πλευρά σώζεται το μικρό καθολικό παλαιού ιστορικού Μοναστηριού, που λειτουργούσε στην περιοχή (1790-1830),  αφιερωμένο στη μνήμη του Προφήτη Ηλία. Σε αυτό διασώζονται υπέροχες εικόνες και μερικές εξαιρετικές τοιχογραφίες.

Στο χωριό στεγάζεται το μουσείο «Τσάτσου» καθώς και ιδιωτική δανειστική βιβλιοθήκη, η «Φώτιος Βιβλιοθήκη» που λειτουργεί στο σπίτι του Χρυσόστομου Καραπιπέρη και διαθέτει 8000 τόμους. Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και το Λαογραφικό μουσείο που «ξυπνά» παραδοσιακές αναμνήσεις μέσα από ένα ταξίδι στον χρόνο.

Στην είσοδο του χωριού βρίσκονται οι εγκαταστάσεις ενός παραδοσιακού νερόμυλου, ο οποίος ανακατασκευάστηκε τα τελευταία χρόνια.