Δημοτική Ενότητα Προύσου
Δημοτική Ενότητα Προυσού
Η Δημοτική Ενότητα Προυσού, βρίσκεται νοτιοδυτικά του Νομού Ευρυτανίας, είναι ορεινός δήμος και αποτελείται από τα εξής δημοτικά διαμερίσματα: Δ.δ. Προυσού, Δ.δ. Αλεστίων , Δ.δ. Ασπροπύργου, Δ.δ. Βελωτών, Δ.δ. Καστανιάς, Δ.δ. Καταβόθρας, Δ.δ. Προδρόμου, Δ.δ. Σαρκίνης, Δ.δ. Σταυροχωρίου, Δ.δ. Τόρνου.  

Ανάμεσα στις επιλογές της Δημοτικής Ενότητας Προυσού θα…

…Θα πιστέψετε στο θαύμα της Παναγιάς στη Μονή Προυσού, στο ομώνυμο χωριό. Η περιοχή που ξεκινά βορειοανατολικά του χωριού και το φαράγγι του Προυσού έχει χαρακτηριστεί ως βιότοπος CORINE και θεωρείται ένας από τους λίγους προστατευόμενους γκρεμούς στην περιοχή, σημαντικός για τα αρπακτικά που φωλιάζουν και τη χλωρίδα.

…Θα επισκεφτείτε την γενέτειρα του δημοσιογράφου και βουλευτή Παύλου Μπακογιάννη, το χωριό Βελωτά.

…Θα αναζητήσετε κοντά το χωριό Καστανιά την θέση Αποκλείστρα που πιστεύεται πως βρισκόταν το μαντείο του Οδυσσέα. Εδώ βρήκαν τραγικό θάνατο κάτοικοι του χωριού, όταν κρύφτηκαν από τα στρατεύματα του Ομέρ Βρυώνη και προτίμησαν τον θάνατο παρά την υποταγή τους στους Τούρκους.

…Θα απολαύσετε την πεζοπορική διαδρομή Καταβόθρα-Δροσοπηγή, ξεκινώντας από το χωριό Καταβόθρα και θα αφήσετε την φύση να σας επιδεικνύει τις ομορφιές της σιγά, σιγά. Η διαδρομή περνά από δασώδη τοπία και έναν καταρράκτη με κρυστάλλινα νερά.

…Θα βρεθείτε στο ψηλότερο χωριό της Ευρυτανίας, στην Δροσοπηγή ή Αρέντα που βρίσκεται χτισμένη στα 1500 μέτρα. Η περιοχή ενδείκνυται και για ορειβασία στην κορυφή της Αρέντας, τον Κέδρο ή στο διπλανό Νεραϊδοβούνι.

…Θα αναζητήσετε για τους καταρράκτες στο χωριό Τόρνος που φέρουν το όνομα του.