ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ
Το Μεγάλο Χωριό

Το Μεγάλο Χωριό είναι και το κεφαλοχώρι της περιοχής και βρίσκεται 14 χλμ. νότια του Καρπενησίου. Φιλοξενείται στις πλαγιές του όρους Καλιακούδα και είναι χτισμένο αμφιθεατρικά. Αφήστε το αυτοκίνητό σας έξω από το χωριό και ακολουθήστε το μονοπάτι για τους πεζούς.

…Επιτρέψτε στο αεράκι από την Καλιακούδα να σας σιγοτραγουδήσει και περιπλανηθείτε παρέα στα πλακόστρωτα σοκάκια με τα αρχοντικά. Βελανιδιές, καρυδιές και τρεχούμενα νερά ολοκληρώνουν τη μαγική εικόνα.

Περιπλανηθείτε στους πλακόστρωτους δρόμους του χωριού και στα γραφικά σοκάκια του και θαυμάστε τα καλοδιατηρημένα πέτρινα αρχοντικά που θα συναντήσετε. Αναζητήστε το ρολόι και δείτε διάφορα καταστήματα λαϊκής τέχνης με χειροτεχνήματα ακόμα και από οικολογικά και ανακυκλώσιμα υλικά. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Λαογραφικό Μουσείο με πλούσια εκθέματα από τον τρόπο ζωής των κατοίκων της περιοχής. Απολαύστε τον καφέ σας από την πλατεία του χωριού την ώρα του δειλινού για να δείτε τον ήλιο να αποχαιρετά την Χελιδόνα και την καταπράσινη κοιλάδα που απλώνεται μπροστά της.

Αν ακολουθήσετε τον ανηφορικό δρόμο, πριν την είσοδο του χωριού, θα βρεθείτε στο καταφύγιο του βουνού, αλλά και στη θέση Λακκώματα, στα 1500 μ. υψόμετρο, όπου υπάρχει μνημείο για την ιστορική μάχη της Καλιακούδας που έγινε στις 28 Αυγούστου του 1823. Από εδώ θα απολαύσετε την Χελιδόνα και το Παλαιό Μικρό Χωριό.