ΠΡΟΥΣΟΣ
Προυσός

Το γραφικό χωριό που έχει συνδέσει το όνομά του με τη Μονή Προυσού, αν και ζει στη σκιά του μοναστηριού, έχει να επιδείξει και άλλες χάρες. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ευρυτανίας μεταξύ του όρους Παναιτωλικό και τους ποταμούς Κρικελλοπόταμο και Τρικεριώτη. Εδώ παράγεται επίσης και το φημισμένο προσούτο Ευρυτανίας.

Το χωριό προσφέρει πολλές δραστηριότητες όπως ορειβασία αλλά και τη δυνατότητα να ανακαλύψετε το φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς ή το πανέμορφο μονοπάτι που ξεκινάει από το σημείο που βρίσκεται το αλλαντοποιείο Στρεμμένου και καταλήγει στην Ιερά Μονή Προυσού.

Αναζητήστε το επιβλητικό Ρολόι Προυσσού που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το μοναστήρι να μετρά τον χρόνο πάνω σε ένα λόφο. Ανακαλύψτε τον  λόφο, που φιλοξενεί το εκκλησάκι των Αγίων Πάντων, το οποίο είναι χτισμένο το 1754.

Θα συναντήσετε επίσης πολλούς νερόμυλους. Κάποιοι από αυτούς βρίσκονται ακόμη σε λειτουργία. Στην πλακόστρωτη πλατεία θα απολαύσετε τους ήχους της φύσης και τον καφέ σας κάτω από τον τεράστιο πλάτανο. Η Αγαθίδειος βιβλιοθήκη με σπάνιες εκδόσεις Λειψίας και το παλιό Κατσάμπειο Γυμνάσιο είναι δύο ακόμα από τα αξιοθέατα του χωριού.